Кардано цена в реално време

кардано цена на живо
$ 2.17
cardano
Cardano (ADA)
1h0.28%
24h1.07%
USD
BGN
EUR

Криптоактивите са силно волатилни нерегулирани инвестиционни продукти. Няма защита на инвеститорите в някои страни от ЕС. Капиталът ви е изложен на риск.

Следете актуланата Кардано цена винаги опреснена и в реално време.

Броят на ADA монетите в обращение: фактор за актуалната Кардано цена

Важен фактор при инвестиционните активи е инфлацията. Колкото повече единици от даден актив се произвеждат, толкова повече се разводнява цената на вече съществуващите.

Кардано не е дефлационен актив, но ще бъде такъв от 2030 г. В момента нивото на инфлация е малко под 6%. С течение на времето обаче темпът на инфлация ще намалява експоненциално и през 2030 г. ще бъде 0,9% годишно. Ако допуснем, че 1% от предлагането се губи годишно поради човешка грешка, Cardano би бил дори дефлационен.

Кардано ICO

Между септември 2015 г. и януари 2017 г. бяха проведени пет фази на ICO (първоначално предлагане на монети) на Cardano.

Приблизително 2,5 милиарда ADA монети бяха разпределени на IOHK, след като мрежата стартира. Междувременно допълнителни 2,1 млрд. броя ADA бяха предоставени на Emurgo – глобална компания за блокчейн технологии, която служи като основател на протокола Cardano. И накрая, но не на последно място, 648 милиона ADA бяха предоставени на фондацията с нестопанска цел Cardano Foundation, която има за цел да популяризира платформата и да увеличи нивата на приемане.

Като цяло около 16% от общото предлагане на ADA отидоха при основателите на проекта, а останалите 84% бяха разпределени между инвеститорите.

Максималното предлагане

45 милиарда монети ADA

Монети в обращение

32 милиарда монети ADA

Kъм момента на писане на статията в обращение са около 32 млрд монети. Остават още 13 милиарда да бъдат пуснати на пазара на плавни етапи през следващите години.

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,008.00
ethereum
Ethereum (ETH) $ 4,022.07
binance-coin
Binance Coin (BNB) $ 481.18
tether
Tether (USDT) $ 1.01
cardano
Cardano (ADA) $ 2.17
solana
Solana (SOL) $ 201.13
xrp
XRP (XRP) $ 1.09
polkadot
Polkadot (DOT) $ 44.49
usd-coin
USD Coin (USDC) $ 1.01
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.247376

Кардано цена в графика

Кардано е първата блокчейн платформа с доказателство за залог, която е основана на рецензирани изследвания. Тя се захранва от Ouroboros – протокол, за който поддръжниците му твърдят, че е подобрил сигурността, мащабируемостта и енергийната ефективност в сравнение с други предшественици на proof-of-work, като например Bitcoin. ADA е родният токен на Cardano и може да бъде залаган, за да се печелят награди.

Разгледайте графиката по-долу, за да получите исторически данни за цената на Cardano, като използвате времевите рамки горе в дясно:

  • 1D – дневната графика на цената на Кардано
  • 1W – кликайки върху 1W, ще видите развитие на Кардано цената за последната 1 седмица
  • 1M – графиката за последния един месец
  • 3M – последните 3 месеца и развитието на Кардано цената
  • 6M – развитието за 6 месеца
  • 1Y – за 1 година
  • All – как се е променяла Кардано цената от самото му създаване до днес

Топ 3 Кардано борси в момента

96/100

Най-висок рейтинг

Лицензи за ЕС

Копиране на трейдове

24/7 търговия с криптовалути

мин. депозит $50

Инвестирането в криптоактиви не е регулирано в някои страни от ЕС. Няма защита на потребителите. Капиталът ви е изложен на риск.

85/100

$25 бонус при депозит от 100 USDT

Трейдинг сигнали

до 12% интерес от крипто

мин. депозит $50

81/100

Ниски такси за търговия

Карта с кешбек до 8%

Богат избор от криптовалути

На къде ще се движи цената на Кардано?

Въпреки че е трудно да се правят точни прогнози, мнозина са го правили и прогнозите им са се сбъднали. Повечето от прогнозите са били разбити от тези неудържими криптоактиви, което предполага, че въпреки високите Кардано прогнози за бъдещето, те са повече от възможни.

Кардано е пряк конкурент на Етериум при проекти, които използват умни договори. Все е млада криптовалута, но вече се слави с една от най-големите и страстни крипто общности. Дали ще успее да задмине Етериум е все още далечно и неясно, но как ще се развие Кардано в бъдеще, предстои да разберем.

Често задавани въпроси за Кардано цената

След появата си през 2017-та на цена от $0,029 за монета, Кардано цената е скочила с около 100 пъти до над $3 през 2021.

Цените на криптовалутите са доста динамични и понякога се променят с много голям % за едно денонощие. Кардано стартира на цена от няколко цента, а през 2021-ва премина за първи път границата от 3 долара.

Цената на Кардано не се контролира от орган като правителство или централна банка. Цената се определя изцяло от търсенето и предлагането на борсите.

В миналото един човек с огромна поръчка можеше да променя курса на дадена криптовалута. Вече това е много по-трудно възможно, тъй като пазарната капитализация е огромна.