В тази статия ще разясним какво е BNB Coin – криптовалутата на най-голямата борса Binance и дали си заслужава да я купим.

Една от най-популярните борси за търговия на криптовалути в света е Binance. При всяка извършена сделка борсата взема 0.1%, като такса – това е печалбата на борсата за извършване на услугите, които предлага. BNB е създадена от Binance, като ако имате наличност от тази валута може да се възползвате от отстъпки при плащането на таксите при търговия с криптовалути, според следната таблица:

Както се вижда от таблицата ако имате налични Binance Coin може да се възползвате от следните отстъпки:

Време1-ва година2-ра година3-та година4-та година5-та година
Отстъпка50%25%12,5%6,75%Няма
  • 50% отстъпка от таксата на борсата през 1-вата година
  • 25% отстъпка през 2-рата година
  • 12.5% отстъпка през 3-тата година
  • 6.75% отстъпка през 4-тата година

Как да купя BNB Coin?

Купуване на Binance coin - BNB - с Биткойн

Тази криптовалута се купува срещу Bitcoin или Ethereum, както всяка друга в Binance. За целта е нужно да изберете с коя от двете основни валути желаете да купите BNB, да въведете количеството монети, което желаете и да кликнете Buy, както е показано на следния скрийншот:

Как се купува Bitcoin или Ethereum може да видите тук: Как да купя Bitcoin или друга криптовалута – подробно ръководство

Как да се възползвам от отстъпката?

използвайте BNB за отстъпка от таксите в binance

След като имате наличност от BNB е нужно да активирате използването на тази криптовалута, за плащане на таксите в Binance. За целта е нужно да кликнете на Account в горният десен ъгъл на страницата и да изберете своят профил, след това се уверете, че е активирана опцията Using BNB to pay for fees, както е показано тук:

Ако сте изпълнили това указанието успешно, то вие вече ползвате отстъпка от 50% от таксите на Binance!

Защо Binance coin е добра инвестиция?

Имайки предвид, че BNB е създадена от борсата за крипто търговия Binance, която е водещата борса за криптовалути в световен мащаб. Цената на Binance Coin не е постоянна, а варира според търсенето и предлагането на пазара. За изминалите 7 месеца от създаването е повишила цената си около 20 пъти – от $0,10 през Юли 2017-та, до $20 през Януари 2018-та, а към началото на 2021-ва достигна $150.
Надяваме се, че нашата статия ви е била полезна и ви пожелаваме Успех с крипто търговията!

Регистрирай се в Binance!