Какво е Бинанс койн (BNB)?
Ръководство за криптовалути


бинанс криптовалута лого
Binance Coin (BNB)
0.33%
$ 312.37
$ 1.03
⇣ 309.36
29 Jul
⇡ 318.94

В тази статия ще разясним какво е BNB Coin – криптовалутата на най-голямата борса Binance и дали си заслужава да я купим.


Какво е BNB Binance coin / Бинанс койн?

Една от най-популярните борси за търговия на криптовалути в света е Binance. При всяка извършена сделка борсата получава комисионна от 0.1%. Това е печалбата на борсата за извършване на услугите, които предлага. BNB е създадена от Binance, като ако имате наличност от тази валута може да се възползвате от отстъпки при плащането на таксите при търговия с криптовалути, според следната таблица:

Както се вижда от таблицата ако имате налични Binance Coin може да се възползвате от следните отстъпки:

Време1-ва година2-ра година3-та година4-та година5-та година
Отстъпка50%25%12,5%6,75%Няма
 • 50% отстъпка от таксата на борсата през 1-вата година
 • 25% отстъпка през 2-рата година
 • 12.5% отстъпка през 3-тата година
 • 6.75% отстъпка през 4-тата година

Възходът на Binance Smart Chain

Binance Smart Chain (BSC), по-малко децентрализирана публична блокчейн, която се счита за конкурент на блокчейна Ethereum, е доста успешна. С таксите за транзакции, които са около 35 пъти по-евтини, BSC изпревари Ethereum по брой транзакции през първите три месеца на 2021 г. за ежедневни уникални активни портфейли, според обзорния доклад на DappRadar за 2021 Q1 на 1 април.

Огромният успех на Binance Smart Chain изигра значителна роля за бързо нарастващата стойност на BNB токена. 

BNB токенът се използва като газ за плащане на всички DeFi транзакции в BSC. Най-голям брой, от които заема DeFi платформата PancakeSwap.

Къде да купя бинанс койн?

Както повечето водещи криптовалути, BNB Coin може да се намери при голяма част от нашия списък с популярните крипто борси.

BNB coin, Биткойн, Етериум и други криптовалути може да се купят от няколко типа борси. Всяка от тях предлага различно ниво на сигурност на средствата ви. Най-сигурни са крипто брокерите, тъй като са лицензирани и оперират под надзора на финансови регулатори.

 • КРИПТО БРОКЕРИ
 • ЦЕНТРАЛИЗИРАНИ БОРСИ

Купуване на Бинанс койн BNB от централизирана борса

Голяма част от съвременните крипто борси са нелицензирани и нерегулирани от финансов регулатор. Ако купувате крипто от борса е препоръчително да съхранявате на криптовалутите с помощта на хардуерен портфейл. Така само вие сте отговорни за пазенето на криптовалутите си на сигурно и защитено място. Без да зависите от борси, които могат да бъдат хакнати или да фалират.

Предимства на централизираните крипто борси:

 • Богат избор от криптовалути
 • Притежавате физически криптовалутите си

Недостатъци на централизираните крипто борси:

 • Ограничен избор от разплащателни методи
 • Нерегулирани от финансов орган
 • Без гаранция за капитала
 • Нужни са технически знания за съхранение на инвестицията
Купуване на Binance coin - BNB - с Биткойн

Тази криптовалута се купува срещу Bitcoin или Ethereum, както всяка друга в Binance. За целта е нужно да изберете с коя от двете основни валути желаете да купите BNB, да въведете количеството монети, което желаете и да кликнете Buy, както е показано на следния скрийншот:

Как се купува Bitcoin или Ethereum може да видите тук: Как да купя Bitcoin или друга криптовалута – подробно ръководство

Как да купя Бинанс койн от крипто брокер?

Когато става въпрос за финансови инвестиции, безопасността на средствата ви е основрен приоритет. За това препоръчваме да държите инвестиции в криптовалути само на регулирани от финасови регулатори платформи.

+ Предимства на крипто брокерите:

 • Можете да залагате на покачване или понижаване на цените
 • Богат избор от разплащателни методи
 • Гарантиран депозит
 • Търговия на криптовалути с множител
 • Търговията с ДЗР е регулирана
 • Няма нужда сами да се грижите за съхранение на инвестицията си с хардуерен портфейл като SafePal

 Недостатъци на крипто брокерите:

 • Крипто брокерите са по-подходящи за търговия, но не за “HODL”
 • Търгуването е по-скоро със спекулативна цел
 • Без преки физически инвестиции в криптовалути

Изпробваната от нас платформа etoro има всички необходими лицензи за работа в ЕС. Има издадени лицензи за опериране от регулаторните органи CySEC, ASIC и FCA.

Основана през 2007 г. бързо се превръща във водещ играч на пазара. Тук можете да търгувате с биткойн с минимален депозит от €167 или $200.

На платформата има регистрирани над 20 милиона потребители, което я извежда на челно място сред всички крипто борси и брокери.

Компанията набра популярност с тяхната CopyPortfolios (Копиране на търговия) – иновативен инструмент, който позволява на потребителите да копират сделките на други успешни търговци.

Основните предимства на брокерите, предлагащи подобни сделки, е че са регулирани от финансови регулатори, за разлика от крипто борсите, от които повечето не са. Зад тях стоят истински компании, а депозирането и тегленето на пари е много лесно.

4.5 звезди оценка
Регистрирани потребители
5 звезди оценка
над 20 милиона
Сигурност на средствата
5 звезди оценка
Регулирана с лицензи от финансови органи CySEC, ASIC и FCA
Минимален депозит
4 звезди оценка
$200 или €167
Криптовалути
4 звезди оценка
This image has an empty alt attribute; its file name is Bitcoin.pngлого криптовалута Етериумлого криптовалута Лайткойнлого криптовалута Карданолого криптовалута бинанс койнлого криптовалута Dogecoinлого криптовалута Чейнлинклого криптовалута Uniswapлого криптовалута Тезослого криптовалута Рипъллого криптовалута Dashлого криптовалута IOTAлого криптовалута NEOлого криптовалута етериум класик (ETC)лого криптовалута EOSлого криптовалута BCHлого криптовалута Zcashлого криптовалута Тронлого криптовалута stellar
Такси за търговия
4 звезди оценка
От 0.38% в посока
Методи за депозит
5 звезди оценка
This image has an empty alt attribute; its file name is euro.pngмастъркард лого иконаvisa logopaypal logoskrill разплащателен метод логометоди за депозит neteller икона логоразплащателни методи webmoney логоразплащателни методи yandex лого
Приема потребители от България? This image has an empty alt attribute; its file name is bulgaria-flag.pngДа
67% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари от ДЗР при този доставчик.

stormgain крипто борса лого
4.6 звезди оценка
Регистрирани потребители
4 звезди оценка
120 000
Сигурност на средствата
4 звезди оценка
Нерегулирана, член на Blockchain Association, седалище в Лондон
Минимален депозит
5 звезди оценка
$50
Криптовалути
5 звезди оценка
биткойн криптовалута икона логоетериум криптовалута лого иконаiota криптовалута лого иконаETC криптовалута лого иконаEOS криптовалута лого иконаdogecoin криптовалута лого иконадаш криптовалута лого иконалайткойн криптовалута лого иконакардано криптовалута лого иконаBCH криптовалута лого иконаBTG криптовалута лого иконаtron криптовалута лого иконаzcash криптовалута лого иконаstellar криптовалута лого иконарипъл криптовалута лого иконакуантум криптовалута лого иконаOMG криптовалута лого иконаНем криптовалута лого иконанео криптовалута лого иконамонеро криптовалута лого икона
Такси за търговия
5 звезди оценка
От 0.08%
Методи за депозит
4 звезди оценка
мастъркард лого иконаvisa logoThis image has an empty alt attribute; its file name is btc.pngThis image has an empty alt attribute; its file name is usdt.png
Бонус
5 звезди оценка
25 USDT бонус при депозит от $100
Приема потребители от България? This image has an empty alt attribute; its file name is bulgaria-flag.pngДа

СТЪПКА 1– Създайте сметка в Etoro

Отворете акаунт, като въведете имената и имейл адреса си, изберете сигурна парола и натиснете Create Account. Ще получите автоматично линк на email, чрез който да потвърдите регистрация си. След като направите това, логнете се в платформата като използвате зададените потребителско име и парола.

създаване на сметка скрийн шот

СТЪПКА 2 – Изберете метод и депозирайте средства

депозит бутон локация

От бутона Deposit Funds (депозиране на средства) ще бъдете отведени към богати списък с разплащателни методи, налични на лицензираната платформа. Банковият превод може да отнеме няколко дни. Въведете желаната сума за депозит (минимален депозит 200 долара или 167 евро), след което потвърдете депозита.

 • Кредитна / дебитна карта
 • PayPal
 • Банков трансфер
 • Skrill / Neteller
visa разплащателен метод лого
visa разплащателен метод лого
skrill разплащателен метод лого
paypal разплащателен метод лого

СТЪПКА 3 – Купете Бинанс койн BNB

За да купите BNB или друга криптовалута с депозирания вече баланс, кликнете „Trade Markets“ и изберете желаната от вас криптовалута от “Crypto” менюто. След това идете на BUY (купува) и въведете броя на единиците на биткойн, с които искате да търгувате. След това кликнете Open Trade.

списък с налични криптовалути

Прогнози за Бинанс койн криптовалутата BNB 2021-2026

Имайки предвид, че BNB е създадена от борсата за крипто търговия Binance, която е водещата борса за криптовалути в световен мащаб. Цената на Binance Coin не е постоянна, а варира според търсенето и предлагането на пазара. За изминалите 4 години от създаването е повишила цената си около 6000 пъти – от $0,10 през Юли 2017-та, до $600 през май 2021-ва. Някой експерти предполагат покачване на цената до над $1000 за брой до края на 2021-ва година.

Според прогнозата на Trading Beasts цената на Binance Coin ще започне да намалява и в началото на юни ще бъде в диапазона от 430 до 630 долара. След това ще започне бавно да расте, като в началото на 2022 г. ще навлезе в диапазона от 478 до 704 долара. Според техните оценки средната очаквана цена ще се върне на сегашното ниво едва през август 2022 г. До края на 2024 г. те смятат, че цената ще бъде в диапазона от 846 до 1245 USD.

По прогнози на cryptopedia BNB криптовалутата може да започне 2022 г. с цена на търговия от 700 USD. В бичи план се очаква да достигне 1000 долара до средата на юни и може да продължи да бъде на постоянното ниво в продължение на няколко месеца. Очаква се, че до края на 2022 г. цената може да се търгува на ниво от 1800 USD.

След 5 години BNB криптовалутата може да продължи да расте и да счупи всички предишни ценови рекорди, като достигне нова височина. Binance може да въведе нови функции в търговията си, за да привлече вниманието на инвеститорите да инвестират в BNB, тъй като въведе някои от функциите като конвертиране на активи, кръстосано обезпечение и защита на цената. След 5 години BNB може да достигне границата от 5000 долара.