В тази статия ще разясним какво е Binance Coin (BNB накратко) и защо си заслужава да я купим.

Една от най-популярните борси за търговия на криптовалути в света е Binance. При всяка извършена сделка борсата взема 0.1%, като такса – това е печалбата на борсата за извършване на услугите, които предлага. BNB е създадена от Binance, като ако имате наличност от тази валута може да се възползвате от отстъпки при плащането на таксите при търговия с крипто валути, според следната таблица:
таблица с отстъпки в binance при употреба на BNB
Както се вижда от таблицата ако имате налични Binance Coin може да се възползвате от следните отстъпки:

  • 50% отстъпка от таксата на борсата през първата година
  • 25% отстъпка през втората година
  • 12.5% отстъпка през третата година
  • 6.75% отстъпка през четвъртата година

Как да купя Binance Coin?

Тази крипто валута се купува срещу Bitcoin или Ethereum, както всяка друга в Binance. За целта е нужно да изберете с коя от двете основни валути желаете да купите BNB, да въведете количеството монети, което желаете и да кликнете Buy, както е показано на следния скрийншот:
Купуване на Binance coin - BNB - с Биткойн
Как се купува Bitcoin или Ethereum може да видите тук: Как да купя Bitcoin или друга криптовалута – подробно ръководство

Как да се възползвам от отстъпката?

След като имате наличност от BNB е нужно да активирате използването на тази крипто валута, за плащане на таксите в Binance. За целта е нужно да кликнете на Account в горният десен ъгъл на страницата и да изберете своят профил, след това се уверете, че е активирана опцията Using BNB to pay for fees, както е показано тук:
използвайте BNB за отстъпка от таксите в binance
Ако сте изпълнили указанието ни успешно, то вие вече ползвате отстъпка от 50% от таксите на Binance!

Друга полезна информация за Binance Coin

Имайте предвид, че BNB е създадена от борсата за крипто търговия Binance и е възможно да се използва само в този уебсайт, като не се приема от никоя друга борса. Цената на Binance Coin не е постоянна, а варира според търсенето и предлагането на пазара, като за изминалите 7 месеца от от създаването е повишила цената си около 20 пъти – от $0,10 през Юли 2017-та, до $20 през Януари 2018-та.
Надяваме се, че нашата статия ви е била полезна и ви пожелаваме Успех с крипто търговията!

Регистрирай се в Binance!