Най-лесният начин да купите Bitcoin е като си направите регистрация в www.coinbase.com (получавате $10 бонус във вид на Bitcoin, ако се регистрирате през нашият линк, когато депозирате $100 или повече):

Кликни за увеличаване

Попълнете имената и имейл адреса си, изберете парола и кликнете Sign Up. Ще ви бъде изпратен имейл с линк, за да потвърдите своята coinbase регистрация. След като потвърдите, влезте в coinbase като използвате своя имейл за потребителско име и паролата, която сте избрали. Сега е необходимо да верифицирате своя акаунт като за целта е нужно да въведете телефонният си номер, за да включите двустепенната защита на сметката си (ще получавате смс с код преди да изпълните каквато и да било транзакция):

Кликни за увеличаване След като получите СМС, е нужно да го въведете тук: Кликни за увеличаване Успешно потвърдихте своя имейл и телефон. Следващата стъпка е да верифицирате своята самоличност, като изпратите снимка на лична си карта или паспорт. Това може да стане като използвате своя мобилен телефон (ще получите смс с линк към страницата, на която трябва да качите снимката) или директно през камерата на своя лаптоп/домашен компютър. Процесът е много бърз и отнема само няколко минути: Кликни за увеличаване Кликни за увеличаване В coinbase може да заредите сметката си, използвайки своята дебитна/кредитна карта с 3D защита или директно захранване през банкова сметка. За целта кликнете SELL/BUY - както е показано на долната снимка: Кликни за увеличаване Тук изберете крипто валутата, която искате да купите – налични са Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) Litecoin и Ethereum (ETH) (как да купите други валути има описано по-надолу в страницата). Изберете крипто валутата, която искате, като изберете наличната от предната стъпка карта или добавете ново платежно средство, кликвайки Add a new account, както е показано на снимката: Кликни за увеличаване След като успешно добавите платежно средство, изберете сумата, която искате да депозирате – седмичният лимит за депозит с карта е 750 евро, а с банкова сметка - до 5000 евро. Ако банката ви откаже транзакцията, опитайте да депозирате не повече от 100 евро наведнъж. Кликни за увеличаване Не е задължително да купувате цял Bitcoin, Etherem или Litecoin - може да купите дори и 0,01 Bitcoin например. Ако сте следвали указанието ни до тук, вече сте горд притежател на избраната от вас криптовалута! За да изпратите криптовалутата до вашият портфейл, до друг човек или да депозирате в борса, в която да търгувате с монети, изберете Accounts и след това Send: Кликни за увеличаване Веведете адреса (код от цифри и букви), на който искате да изпратите критпо валутата, както и желаната сума и натиснете Send. Времето, нужно да се осъществи транзакцията, варира за различните криптовалути. Препоръчваме ви да използвате Litecoin или Ethereum, за да изпращате пари до борса за търговия на криптовалути, тъй като отнема по-малко време. Обикновено транзакцията се осъществява в рамките на няколко часа, но ако мрежата е натоварена, може да отнеме до ден.

Как да купя друга криптовалута?

Coinbase предлага само 4 вида валути, а в момента има налични над 1000 криптовалути, които се търгуват по борсите! Тук ще ви обясним как да си направите регистрация и да депозирате в борса, която предлага много повече видове крипто валути – Binance. За целта посетете следният линк www.binance.com и кликнете Register: Кликни за увеличаване Попълнете своя имейл и изберете своята парола. Tук не е нужно да давате никакви лични данни, нито да въвеждате номер на дебитна/кредитна карта: Кликни за увеличаване Отново ще получите имейл с линк за потвърждение, на който е нужно да кликнете, за да активирате регистрацията си. Сега е време да депозирате, като за целта е нужно да изберете Funds → Deposits/Withdraws: Кликни за увеличаване Имайте предвид, че всяка валута има свой собствен уникален портфейл, чрез който получавате и изпращате съответната криптовалута. Например, за да получите Bitcoins е нужно да изберете Bitcoin → Deposit, като ще видите поредица от цифри и букви, което е кодът на вашият уникален портфейл: Кликни за увеличаване Сега е нужно да се върнете отново в Coinbase, за да въведете кода на вашият портфейл, както ви показахме в частта на нашата статия относно Coinbase, за да изпратите своите Bitcoins. По същият начин се изпращат и другите видове монети, като някои имат и допълнително поле за попълване, което е нужно да попълните.

Как да търгувам с монети в Binance

За да търгувате с монети в www.binance.com кликнете на Exchange – Basic в горният ляв ъгъл на страницата, както сме показали тук: Кликни за увеличаване Честито! Вече сте в борсата за търговия на криптовалути. Тук има множество монети, които могат да бъдат купени срещу Bitcoin или Ethereum. В горният десен ъгъл на страницата може да изберете двойката монети, която искате да търгувате, като например Bitcoin (BTC) – BTC/IOTA, BTC/ETH, BTC/ADA или двойки с Ethereum (ETH) – ETH/TRON, ETH/XRP: Кликни за увеличаване За да търгувате избраните криптовалути, посочете цена, на която желаете да закупите желаната монета и какво количество. Бъдете внимателни и следете каква е пазарната цена, за да не предложите твърде висока цена, което ще бъде неизгодно за вас. В скрийншота по-долу сме посочили къде да въведете цената, на която желаете да закупите избраната монета, количеството и пазарната цена в момента: Кликни за увеличаване Поздравления, вече може да участвате в търговията с криптовалути!

Видове криптовалути в Binance

В тази борса може да откриете много и различни криптовалути, като тук ще направим списък на най-популярните сред тях, както и абревиатурата, използвана при търговия с тях:
 • Bitcoin - BTC
 • Ethereum – ETH
 • Qtum - QTUM
 • IOTA - IOTA
 • EOS - EOS
 • Ripple - XRP
 • Litecoin – LTC
 • Tron - TRX
 • Cardano - ADA
 • Cindicator – CND
 • Bitcoin Cash - BCC
 • Verge - XVG
 • NEO - NEO
 • ICON - ICX
 • VeChain – VEN
 • Stellar – XLM
 • Dash - DASH
 • NEM – XEM

С това нашата статия завършва! Надяваме се, че сме ви били полезни. Успех в инвестициите и търговията с криптовалути!