Откъде и как да купя Dogecoin (DOGE)?

Ръководство за криптовалутата

dogecoin криптовалута лого икона
Dogecoin (DOGE)
1.12%
$ 0.244154
$ 0.002735
⇣ 0.238113
23 Oct
⇡ 0.249600


От следващите редове ще разберете какво всъщност е Dogecoin и как и къде е безопасно да се инвестира и търгува с криптовалутата. Ръководството е подходящо и за новодошлите в криптото. В статията ще научите от къде и как да купя Dogecoin.

Какво е Dogecoin (DOGE)? Как една шега стана по-актуална от биткойн

Както всички криптовалути, dogecoin (на български доджкойн, също срещан като догекойн) е цифрова валута, която може да се купува и продава като инвестиция и да се харчи като пари.
Въпреки че всяка криптовалута е уникална, тя споделя някои прилики с по-известните си колеги – кодът ѝ, например е базиран на сценария на litecoin. Но има и няколко ключови разлики.
За разлика от биткойн, който е определил 21 милиона като крайно количество на цифровата валута, догекоин има 129 милиарда монети в обращение и ще продължи да предоставя нови блокове монети за добив всяка година.

Това са част от причините един доджкойн в момента да се оценява на около тридесет цента, а един биткойн да струва около 50 000 долара.
Въпреки че криптовалутите придобиват все по-голямо признание, dogecoin все още няма голяма популярност в реалния свят. Той има няколко пазарни ниши, включително използването на dogecoin за даване на бакшиши на онлайн артисти.

Създаването на Dogecoin (DOGE)

Dogecoin е създаден на 6 декември 2013 г. от двойка софтуерни инженери, забележете – на шега.
Били Маркъс, програмист на IBM иска да разграничи своята криптовалута от биткойн, която е обвита в мистерия с анонимен създател и по това време привлича малка, нишова група миньори.
Маркъс потърсил помощ за осъществяване на странната си мечта и намерил Джаксън Палмър, който работел за Adobe. Палмър закупил домейна dogecoin.com – намек за меме „додж“, който по това време бил разпространен в интернет.
Уебсайтът напомня за своя шеговит произход: В него талисманът му Шиба Ину е първото изображение на страницата, имитиращо вдъхновилото го меме, което включва същото куче, заобиколено от куп текстове на развален английски.
На сайта dogecoin.com талисманът е озаглавен: „Dogecoin е цифрова валута с отворен код, предпочитана от шиба ину по целия свят.“

Защо Доджкойн е толкова популярен?

доджкойн златна монета
Dogecoin вече не е шега. Неговата популярност нарасна през 2021г. отчасти благодарение на масовото приемане на биткойн и други криптовалути.
Но Елон Мъск е най-гласовитият поддръжник на dogecoin. Един от неговите странни туитове до 60-те му милиона последователи доведе до рязък скок на криптовалутата. Това се случи през април, когато Мъск написа в Туитър „Куче лае на Луната“ и сподели снимка на картина на испанския художник Жоан Миро, която е озаглавена „Куче лае на Луната“. След което последваха серия от туийтове за Доджкойн от страна на Мъск.
Въпреки това, все още Доджкойн няма широко истинско приложение, освен това, че понякога може да е много добър актив за търговия.

Доджкойн общостта

Крайъгълният камък на всяка от водещите монети е популярността и вълната от фенове, която се върти около тях. Същото важи и за цената на Dogecoin, тъй като според прогнозата за цената на Dogecoin процентът на приемане на Dogecoin е доста висок. Динамичната и непоклатима стойност на тази цифрова валута изтъкава аурата на цялата фенска общност, която ѝ се доверява. Не е изненадващо, че цялата фенска маса или общност прогнозира, че скоро тя ще скочи рязко по отношение на цената. Това представлява основната инфраструктура на този актив, тъй като истинската стойност на Dogecoin се крие в доверието, което купувачите имат и подкрепата, която общността му оказва.

DOGE може би има една от най-значимите и най-гъвкавите общности в света на криптовалутите. Дейността се ограничава не само до търговия, но и тази група от общности на Dogecoin се отличава и с филантропския си принос. Според актуализацията на новините за Dogecoin валутата има заслуга за големите проекти, които е склонна да финансира. Dogecoin е успяла да спонсорира НАСКАР. Общността на Догеойн използва размера си, за да подкрепя добри каузи в цялото криптопространство.

През 2014 г. общността на Dogecoin събра 50 000 долара, за да помогне за изпращането на ямайския отбор по бобслей на Зимните олимпийски игри в Сочи.
За Световния ден на водата (22 март 2014 г.) лоялните шибъри събраха 30 000 долара, за да помогнат за изграждането на кладенци за чиста вода в долината Тана, Кения.

Как да купя Dogecoin в 4 стъпки

За да купите Доджкойн, на първо място имате нужда от отговор на въпроса от къде да купя Dogecoin. За целта ви трябва избор на подходяща, според вашите нужди и приоритети крипто борса. Към момента класическите банки не поддържат купуване или продаване на криптовалути.

1.

Изберете подходяща за вас крипто борса

Днес съществуват стотици борси за криптовалути и понякога може да е изморяващо да изберем най-подходящата за нас.

Основните показатели, които трябва да се имат предвид при избор на подходяща платформа за криптовалути са:

 • Безопасност
 • Регулиране
 • Такси
 • Избор от разплащателни методи
 • Бонуси и екстри
 • Лесна работа с приложението

от къде и как да купя биткойн etoro5 звезди оценка

20 милиона потребители

Лицензи за опериране в ЕС

Богат избор от разплащателни методиpaypal разплащателен метод логоmastercard logovisa logoskrill разплащателен метод логометоди за депозит neteller икона логоразплащателни методи webmoney логоразплащателни методи yandex лого

Налични криптовалути
лого криптовалута Етериумлого криптовалута Лайткойнлого криптовалута Dogecoinлого криптовалута Карданолого криптовалута EOSлого криптовалута бинанс койнлого криптовалута Рипъллого криптовалута BCHлого криптовалута Тронлого криптовалута етериум класик (ETC)лого криптовалута Uniswapлого криптовалута stellarлого криптовалута Zcashлого криптовалута IOTAлого криптовалута Тезослого криптовалута Dashcompound криптовалута логоaave криптовалута логоalgo криптовалута логоmana криптовалута логоenjin криптовалута логоbat криптовалута логоmatic криптовалута логоshiba inu криптовалута лого

Купи Dogecoin »

Инвестирането в криптоактиви не е регулирано в някои страни от ЕС. Няма защита на потребителите. Капиталът ви е изложен на риск.

от къде и как да купя биткойн stormgain4 звезди оценка

25 USDT бонус при депозит от $100

12% лихва върху криптовалута

Разплащателни методиmastercard logovisa logoбиткойн криптовалута икона лого

Налични криптовалути
биткойн криптовалута икона логоетериум криптовалута лого иконакардано криптовалута лого иконаiota криптовалута лого иконаEOS криптовалута лого иконаETC криптовалута лого иконаdogecoin криптовалута лого иконадаш криптовалута лого иконалайткойн криптовалута лого иконаBCH криптовалута лого иконаBTG криптовалута лого иконаtron криптовалута лого иконаstellar криптовалута лого иконарипъл криптовалута лого иконакуантум криптовалута лого иконаOMG криптовалута лого иконаНем криптовалута лого иконанео криптовалута лого иконамонеро криптовалута лого икона

Купи Dogecoin »

от къде и как да купя биткойн stormgain 3.5 звезди оценкабинанс оценка

Над 15 милиона потребители

Нерегулирана

Разплащателни методиmastercard logovisa logoбиткойн криптовалута икона лого

Налични криптовалути – богат избор

Купи Dogecoin »

В нашето сравнение на най-популярните крипто борси, на финала достигнаха etoro, Stormgain и Binance. Победител стана платформата с най-добра комбинация от горните показатели – eToro. Там можете да инвестирате в криптовалути без да се занимавате със сложен софтуер, интелигентни договори, или попечителство на частни ключове.

Когато става въпрос за финансови инвестиции, безопасността на средствата ви е основрен приоритет. За това препоръчваме да държите инвестиции в криптовалути само на регулирани от финасови регулатори платформи. Или да ги съхранявате на собствена отговорност в хардуерен портфейл за криптовалути.

Изпробваната от нас платформа etoro има всички необходими лицензи за работа в ЕС. Има издадени лицензи за опериране от регулаторните органи CySECASIC и FCA.

Основана през 2007 г. бързо се превръща във водещ играч на пазара. Тук можете да търгувате с биткойн с минимален депозит от $50.

На платформата има регистрирани над 20 милиона потребители, което я извежда на челно място сред всички крипто борси и брокери.

Компанията набра популярност с тяхната CopyPortfolios (Копиране на търговия) – иновативен инструмент, който позволява на потребителите да копират сделките на други успешни търговци.

В следващите редове, разглеждаме стъпка по стъпка ръководство за да отговорим детайлно на въпроса как да купя Dogecoin.

2.

Създайте си сметка

Създайте акаунт, като попълнете имената и имейла си. После изберете подходяща парола и натиснете Create Account. Ще получите линк за потвърждение на електронната поща, с който да потвърдите регистрацията си. След като сте готови с това се логнете в платформата като използвате зададените потребителско име и парола.

как да купя dogecoin ръководство създаване на сметка

3.

Депозит на средства

как да купя доджкойн ръководство депозит бутон

Бутона от скрийншота (отгоре) Deposit Funds ще ви отведе към богат списък с разплащателни методи, налични на платформата. Банковият превод може да отнеме до няколко дни. Останалите методи работят мигновено. Въведете желаната сума за депозит (минимален депозит 200 USD или 167 EUR), след което я потвърдете. Тук може да депозирате с редица електронни портфейли, като PayPal, Skrill, Neteller, Webmoney и др. Възможно е за да станат електронните портфейли налични за депозит, да е нужен първоначален депозит с карта.

ръководство как да купя доджкойн разплащателни методи

4.

Купуване на Dogecoin (DOGE)

Как да купя Dogecoin или друго крипто с депозирания вече баланс? Отидете на „Trade Markets“ и го изберете от “Crypto” менюто. Послете изберете DOGE от списъка, и бутона Trade (търгувай) от дясната страна. Сега ще видите прозореца за търгуване от втората снимка по-долу. Въведете броя на единиците на DOGE, с които искате да търгувате. След това натиснете Open Trade.

как да купя доджкойн от списъка с криптовалути
отваряне на позиция бутон за купуване на доджкойн

Поздравления, вече успешно сте част от крипто революцията. Можете по всяко време да отваряте и затваряте позицията си по ваше предпочитание.

На платформата можете да използвате множител (левъридж) 2:1. Така например с $1000 позиция, вие на практика участвате с $2000. Така при повишаване на цената потенциалните печалби се умножават х2. Но бъдете много внимателни с този инструмент, тъй като при понижаване на цената загубите също се умножават по две.

Доджкойн прогнози

 • Digitalcoinprice
  Според Digitalcoinprice цената на Dogecoin ще се повиши през следващите години. До края на 2021 г. тя може да се търгува в рамките на 0,3589 USD. До 2023 г. The Meme Token може да се търгува на ниво около 0,5154 USD, а до края на 2025 г. цената може да се търгува на ниво близо до 0,7102 USD.
 • WalletInvestor
  Според WalletInvestor Dogecoin е добра дългосрочна инвестиция. През следващите години Той ще нараства стабилно в рамките на търговския диапазон от 0,329 USD през 2021 г.
 • Cryptonewz
  Според Cryptonewz цената на Dogecoin ще премине 1 USD до края на 2021 г. При изключително бичи тренд обаче цената може да достигне 1,7 долара, а напротив, ако мечките вземат превес, тогава цената може да приключи годишната търговия на 0,91 долара. По-нататък до 2023 г. цената може да достигне 1,4 USD и да се опита усилено да се задържи над тези нива през 2024 г., като се търгува на 1,7 USD и в крайна сметка до 2025 г. да приключи търговията на ниво около 1,96 USD.
 • Capital dot com
  Capital прогнозира, че до края на 2021 г. Dogecoin може да се търгува в рамките на същите нива като 0,3 до 0,33 USD. Следвайки бавен и стабилен възходящ тренд, цената може да се повиши до 0,75 USD до 2025 г. и да надхвърли 1 USD до 2026 г.

Често задавани въпроси за Доджкойн

Биткойн винаги е бил лидер сред криптовалутите и превъзхождащ по отношение на използване и пазарна капитализация. Има обаче някои характеристики, с които Доджкойн може да се мери дори с Биткойн, като например по-ниските такси за трансакции и по-краткото време за блок.

Доджкойн все още няма широко истинско приложение, освен това, че понякога може да е много добър актив за търговия.

При това положение въпросът, който стои на устата на мнозина фенове на додж е: „Може ли Doge да достигнат 1 долар ?“ Накратко – да, това е абсолютно възможно. Но за да отговорим по-точно на въпроса, трябва да се потопим в няколко подробности, за да видим дали това е валута с множество приложения, или просто поредната крипто спекулация.

Доджкойн е истинска криптовалута и е в топ 10 по пазарна капитализация, в даден момент преминала 70 милиарда долара. Не трябва да забравяме обаче, че криптовалутата е създадена на шега и е меме. Въпреки това е подкрепяна страстно от един от най-богатите хора в света – Илън Мъск.